Pavol Gál: Matfyz mě naučil dívat se na problémy z různých perspektiv

Pavol Gál: Matfyz mě naučil dívat se na problémy z různých perspektiv

Informatika / video

Pavol Gál vystudoval na Matfyzu teoretickou informatiku. Po škole si prošel různými firmami, mimo jiné rok působil v kanadské pobočce Amazonu. Dnes je zpátky v Praze a věnuje se softwarovému vývoji ve společnosti Pure Storage.

Americká firma, která se specializuje na ukládání dat, otevřela svou pobočku v Praze teprve nedávno. Pavol Gál je členem vývojářského týmu. „Má práce zahrnuje vše, co je standardní součástí vývoje softwaru, od analýzy požadavků přes design až po implementaci a správu softwaru,“ upřesňuje Gál, který by rád podpořil spolupráci Pure Storage a své domovské fakulty, a proto se také na podzim objeví na Dni firem, tradičním setkání zástupců firem se studenty a absolventy.

Jaké dovednosti a znalosti si vývojář a ve volném čase také nadšený hráč šachu a stolního tenisu odnesl ze školy? Proč si za svůj obor zvolil zrovna teoretickou informatiku? Podívejte se na rozhovor.

Pure Storage je americká firma se základnou v kalifornském Silicon Valley, která vyvíjí a prodává velkokapacitní disková pole postavená výhradně na bázi flash technologií a s nimi související cloudové služby. Společnost v současnosti patří mezi nejrychleji rostoucí technologické firmy světa. Již několik let si také udržuje čelní pozici na žebříčku nejinovativnějších storage firem sestavovaném společností Gartner. V české pobočce nacházejí uplatnění absolventi Matfyzu, kteří si zde mohou „osahat“ řadu technologií – od low level C++ programování přes různé automatizace a služby v Javě, Pythonu, Go, Kotlině až po frontend v Javascriptu. Pro bližší informace ohledně spolupráce s touto partnerskou firmou se studenti mohou obracet na doc. Martina Nečaského z Katedry softwarového inženýrství.


Mohlo by vás také zajímat:

Štěpán Šubík: Kvalitní předpověď je pro energetiku nezbytná
Petr Jaroschy: Pracuji na aplikaci, která odhalí podezřelé transakce
Ondřej Papík: Analyzujeme data pro soudní znalce, policii i světové vlády
Marie Píchová: Ženy mají do Microsoftu dveře otevřené
Daniel Krýcha: Správný trader je hodně všestranná osobnost
Marek Šešulka: Aktuár není jenom matematik, musí umět daleko víc
Lukáš Beran: Mám rád věci dotažené do konce
Vývojář z MEWS: Baví mě předávat znalosti