Sportování s Matfyzem od jara do podzimu

Sportování s Matfyzem od jara do podzimu

Fakulta / článek

Prožijte s katedrou tělesné výchovy MFF UK nejeden sportovní zážitek. Stačí si vybrat z nepřeberného množství sportovních aktivit, které nabízíme.

Pěší výlety v okolí Albeře
Pěší výlety v okolí Albeře

A že je z čeho vybírat: Od června do konce září pořádáme několik výcvikových kurzů, ke kterým využíváme především sportovní objekty UK. K nejznámějším z nich patří jihočeská Albeř v srdci České Kanady, se kterou jste měli možnost se seznámit - coby úplní nováčci na fakultě - v rámci úvodního soustředění. Vzhledem k poloze a možnostem, které Albeř nabízí, zde pořádáme kurzy zaměřené především na sportovní hry (volejbal, beach volejbal, nohejbal, tenis, basketbal, nohejbal, cykloturistiku a lezení na stěně). Rybník Osika, který je přímo v areálu, se báječně hodí pro vodní sporty, jako jsou windsurfing a kanoistika.

Milovníci vody určitě přivítají tradiční sjezd královny českých řek Vltavy. Každoročně řeku sjíždíme z Vyššího Brodu do Boršova se zastávkami v Rožmberku, Českém Krumlově či Zlaté Koruně. Náročnější vodáci pak mohou vyzkoušet i jízdu v peřejích slalomového kanálu v pražské Troji. V rámci dvoudenních kurzů můžete získat dovednosti při jízdě na plastových kajacích, kterým předchází výuka eskymáckých obratů v bazénu v Hostivaři.

Sledujte aktuální akce katedry tělesné výchovy na Facebooku

S katedrou tělesné výchovy se můžete naučit i windsurfing. Ideální místo pro kurzy windsurfingu jsme našli na Lipenské přehradě v Černé v Pošumaví. Kromě vodních sportů tu taky jezdíme na kolech, inlinech a hrajeme míčové hry.

Pro ty, kteří si kromě klasických sportovních míčových her chtějí vyzkoušet i jiné, méně známé a netradiční sporty, je na míru ušitý kurz v Horním Poříčí ležícím na břehu řeky Otavy. Náplní tohoto kurzu jsou sporty, se kterými nemáte možnost se potkat v rámci TV. Jsou to friesbee, kanjam, slackline, spikeball, kroket, petangue, speedminton a další.

Novinkou pro letošní léto je cykloturistika po krásách České republiky. Trasa povede podél Vltavy a Labe s cílem u německých hranic. Podzimní Krkonoše můžete spolu s námi poznat při zářijovém kurzu na Patejdlově boudě, kde nejen chodíme, ale i jezdíme na kolech.

Kromě kurzů v Čechách pořádáme také zahraniční kurz v italském Gargánu, jehož náplní je především windsurfing. Zde udělají vyznavači plachet největší pokroky. Mimo to poznáte co je to jízda na mořském kajaku, můžete si zahrát beach volejbal i tenis nebo si jen tak užít několik dní u moře s partou prima lidí v příjemném prostředí letoviska.

Rádi Vás přivítáme na všech sportovních akcích :)

Bližší informace získáte na webových stránkách KTV nebo na Facebooku.


Mohlo by vás zajímat:

Tradice albertovských kurtů
Vodáci a veslaři na Matfyzu
Lukostřelecké vítězství pro Matfyz
Běh na lyžích má na Matfyzu zelenou
S Matfyzem na hory
Studenti Matfyzu propagují nové sporty
Když se Matfyzák rozhodne utužovat nejen ducha
Matfyzácké rakety

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.