Když se Matfyzák rozhodne utužovat nejen ducha

Když se Matfyzák rozhodne utužovat nejen ducha

Fakulta / článek

Můj kamarád matfyzák si upřímně usmyslil, že by bylo dobré posilovat nejen šedé buňky kůry mozkové, ale i bílá a červená vlákna svalová. Sice mu to všichni říkali notnou dobu, ale co naplat, musel si na to přijít sám. Uběhlo pár měsíců a on se stále nachází na stejném bodě. Bodě mrazu. Proč? Nahlédněme tedy do matfyzákovy duše.

První úskalí zvládl poměrně obstojně. Otázkou bylo, jaký sport zvolit. Karel (říkejme tak mému kamarádovi) se po dlouhé úvaze rozhodl pro posilovnu. Podezírám ho, že tak učinil hlavně kvůli všem těm kladkostrojům. Naivně jsem si myslela, že je vyhráno. Došel přeci k výsledku. Kdepak, tady celá estráda teprve začíná...

Bod dva: volba posilovny s ohledem na profesionální vybavení, infrastrukturní dostupnost, hygienické podmínky, výhodnou polohu blízko restauračního zařízení. Téměř 14 dní si Karel vybíral na internetu tu nejvhodnější. „Tady je to daleko od metra, tam mají málo sprch, tam mají jenom do jedenácti (myslím tím večer a on řekne „jenom“), tam mají málo strojů.“ Já bych to nazvala výmluvou, on tomu říká rešerše a analýza. První možný konflikt s nematfyzákem na světě.

Když jsme se potkali za měsíc, ptala jsem se, jak jde cvičení. Odvětil, že tam ještě nebyl, protože to není tak jednoduché, jak si představuji. Druhý konflikt spatřil světlo světa. Nutná je prý příprava. Koupil si tedy ty nejlepší rukavice s protiskluzovým povrchem, speciální boty zpevňující kotník, doplněk stravy kreatin. Vypracoval si detailní tréninkový plán. Stal se předplatitelem Muscle & Fitness. Dokonce si nechal vyrobit speciální tričko s logem „Fyzička“. Vyhráno? Zdaleka ne.

Na Karla číhal ještě jeden, a to nejpodstatnější bod. Nalézt ve vlastním harmonogramu hodinu týdně na cvičení. Určitě tušíte, jak celá ta peripetie dopadla. Abych ale Karlovi nekřivdila. Občas spolu jdeme do hospody. Tričko „Fyzička“ regulérně nosí a časopis Muscle & Fitness daroval do městské knihovny. A když to tak vezmu, takové pití piva je forma posilování dvouhlavého svalu pažního. Nepřipadá vám, že jsme zase u toho, že matfyzák dokáže nejraději a nejsnáze posilovat hlavu?


Mohlo by vás zajímat:

Tradice albertovských kurtů
Vodáci a veslaři na Matfyzu
Sportování s Matfyzem od jara do podzimu
Lukostřelecké vítězství pro Matfyz
Běh na lyžích má na Matfyzu zelenou
S Matfyzem na hory
Studenti Matfyzu propagují nové sporty
Matfyzácké rakety

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.