Běh na lyžích má na Matfyzu zelenou

Běh na lyžích má na Matfyzu zelenou

Fakulta / článek

Běhání na lyžích, ať ve formě závodní nebo rekreační, má na Matfyzu dlouhou tradici. Už od šedesátých let minulého století patří náš oddíl k těm velmi aktivním a v rámci vysokoškolského lyžování k těm vůbec nejlepším - a to jak počtem členů, tak i dosaženými výsledky.

Foto VŠSK MFF UK
Foto VŠSK MFF UK

Běžci na lyžích na Matfyzu

Oddílem prošla řada akademických reprezentantů a někteří běžci dokonce dosáhli na medaile na Světových zimních Univerziádách. Zaměřujeme se především na studentské závody (Akademická mistrovství, vysokoškolská liga) a také na stále populárnější dálkové běhy. Na minulém Akademickém mistrovství jsme získali bronzovou medaili (Jan Polášek) a další čtyři umístění v první desítce. V letošním roce se naši běžci dokonce úspěšně zúčastnili Vasova běhu ve Švédsku.

Fotogalerie zimní běžecké sezony 2014/2015

Výsledky našich sportovců jsou výborné a nabídka aktivit široká. Rádi bychom proto k tomuto krásnému sportu přivedli další studenty - nováčky, nadšence, rekreační běžkaře a prostě každého, kdo bude mít zájem. Na zimních kurzech je výuka běhu na lyžích rovnocenná s výukou sjezdování a každý si tak může vyzkoušet, že není třeba se slova „běh“ bát a brát ho až tak doslovně. Sám pohyb na běžkách v zimní přírodě je tím nejpřirozenějším zdrojem zdraví a duševní pohody. A kdo by se chtěl dále v tomto sportu zdokonalovat, tomu je náruč našeho oddílu široce otevřena. Scházíme se a sportujeme celoročně a když už se opájíme, tak krásami zasněžených hor.

Podrobné informace o běhu na lyžích najdete na webových stránkách VŠSK MFF.


Mohlo by vás zajímat:

Tradice albertovských kurtů
Vodáci a veslaři na Matfyzu
Sportování s Matfyzem od jara do podzimu
Lukostřelecké vítězství pro Matfyz
S Matfyzem na hory
Studenti Matfyzu propagují nové sporty
Když se Matfyzák rozhodne utužovat nejen ducha
Matfyzácké rakety

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.