Matfyzácký Survivor potřetí

Matfyzácký Survivor potřetí

Fakulta / článek

Prvního října se v Troji uskutečnil třetí ročník akce s názvem Seznamovák pro prváky, některými též přezdívaný jako matfyzácký Survivor. Několikahodinový program plný soutěží uspořádali pro své mladší spolužáky studentští průvodci.

Seznamovák pro prváky v pavilonu IMPAKT
Seznamovák pro prváky v pavilonu IMPAKT

Akce se oproti předchozímu ročníku, který se konal v Karlíně pod dohledem průvodců z řad studentů matematiky a učitelství, přesunula do trojského areálu, kde se do organizace zapojili také informatici a fyzici. Počet soutěžních týmů se z šesti zvýšil na neuvěřitelných 16. Seznamovák tak letos obsadil největší posluchárnu fakulty, ale také většinu učeben a prostor pavilonu IMPAKT. Pro týmy prváků bylo připraveno celkem 14 aktivit a počítalo se i s intervalem přestávky, aby studenti měli dostatek sil na úspěšné zdolání jednotlivých soutěží. Akce se zúčastnilo přes 300 studentů!

Prváci si museli během programu zapamatovat jména svých spolužáků, spolupracovat při řešení různých úkolů a prokousat se přes mnohé nelehké hádanky. Během dalších aktivit prokázali překvapivě velmi dobré znalosti nejen o Matfyzu samotném, ale také o Karlově univerzitě. Za každou z aktivit obdrželi body, které rozhodly o tom, kdo postoupí do finále.

I přesto, že se akce oproti plánu poněkud protáhla, všem soutěžícím se podařilo zdárně projít všemi úkoly, a tak mohlo v N1 dojít k vyhlášení tří týmů, jež proti sobě stanuly ve finále. Finalisté museli odpovědět na tři otázky a vhodnými argumenty přesvědčit průvodce a ostatní týmy, proč by se zrovna oni měli stát vítězi akce. Závěrečné hlasování vybralo vítěze, kterým se nakonec stal tým složený ze studentů učitelství. Ti si z akce kromě zážitků odnesli také drobné dárky.

Srdečně gratulujeme vítězům a děkujeme všem studentům, kteří se na akci podíleli! Děkujeme také vedení fakulty za podporu a možnost uspořádat tuto akci.


Mohlo by vás také zajímat:

Studentský průvodce: Základem úspěchu je nepřepálit start
Dyslexie mě naučila na sobě pracovat
Seznamte se s organizátory Seberozvojové skupiny