Prváci se sešli v Karlíně

Prváci se sešli v Karlíně

Matematika / článek

Největší učebnu karlínské budovy Matfyzu zaplnili minulou středu, den před zahájením výuky, studenti prvního ročníku matematiky a učitelství. Seznamovací akci pro ně zorganizovali studentští průvodci.

Pro nastupující studenty byl připraven pestrý program, během kterého si účastníci formou her otestovali nejen paměť, když si měli zapamatovat jména svých spolužáků, ale také logický úsudek či kooperaci a schopnost komunikace. Do finále se probojovaly tři skupiny, které před ostatními trefnou matfyzáckou rétorikou obhajovaly, proč by se měly stát vítězem „seznamováku“. Akce se vydařila a zážitek si odnášejí i samotní organizátoři, tedy studentští průvodci z Matematické sekce a Učitelství.

Od akademického roku 2020/2021 byl na MFF UK zaveden program na podporu studentů prvního ročníku bakalářského studia. V rámci tohoto programu je každému studijnímu kroužku studentů prvního ročníku přidělen jeden starší student a jeden pedagogický pracovník. Jejich cílem je pomáhat studentům v jejich prvním roce studia na vysoké škole.


Mohlo by vás také zajímat:

Studentský průvodce: Základem úspěchu je nepřepálit start