Kam se poděl spolek Matfyzák?

Kam se poděl spolek Matfyzák?

Fakulta / pozvánka

Matfyzák, spolek studentů a přátel MFF UK, rekapituluje akademický rok.

Spolek Matfyzák budeš nejspíš znát z akcí, jako je Beánie, Matfyzácký ples nebo Le Tour de Pub. Něco ti nesedí? Tvé pochyby jsou na místě. Všechny zmíněné akce patří k těm tradičním, které by ale nemohly proběhnout bez nemalého počtu hostů. Pryč s podmiňovacím způsobem, vzhledem k probíhající pandemii onemocnění COVID-19 se žádná z nich nemohla uskutečnit. Takže znovu, odkud můžeš znát spolek Matfyzák, když právě končíš prvák? A kdo všechno se za tím názvem vlastně skrývá?

Spolek Matfyzák tvoří parta nadšených lidí, kteří mají k Matfyzu blízko (někteří nejen srdcem, ale i místně, neboť bydlí na kolejích 17. listopadu). Rádi vymýšlíme, připravujeme a organizujeme aktivity s tou správnou dávkou matfyzáckého fantastična. Jsme tu pro všechny studenty, absolventy i přátele Matfyzu, kteří se hrdě hlásí k matfyzácké krvi. Na našich akcích jsou ale vítáni také zájemci z řad nematfyzácké veřejnosti, kteří mají dostatek zvědavosti a odvahy jít do toho s námi.

A co nového jsi s námi mohl/a zažít během distančních semestrů?

Jarní šifrovačka 2021

To je Matfyzácká šifrovačka vol. 2 neboli pokračování šifrovačky, která proběhla v době adventu. Jedná se o online soutěž, takže můžeš šifry řešit doma, v přírodě nebo třeba v tramvaji. Každý týden ve čtvrtek v 19:00 se na stránkách Matfyzáka objeví sada tří šifer různých obtížností. Celá šifrovačka je určena pro začátečníky. Když zvládneš kompletní sadu vyřešit do týdne, získáš plný počet bodů. Pokud ne, nevadí, protože po týdnu je k dispozici nápověda. Soutěží se do 10. 6., ale šifry zůstanou zveřejněny i po ukončení soutěže na našich stránkách v záložce Šifrovačka.

Matfyzácká bojovka

Pokud raději dáváš přednost pohybu na čerstvém vzduchu, je tu pro tebe Matfyzácká bojovka. To je procházka v okolí MFF UK v Troji se zastaveními, drobnými úkoly a výzvami pro zpestření. Procházkový okruh začíná u budovy T v Troji. Více podrobností, například co potřebuješ s sebou nebo jak dlouhá je trasa, najdeš v záložce Bojovka.

Na našem webu najdeš také informace o dalších plánovaných akcích. A pokud ti nějaká aktivita chybí, neváhej a pošli nám svůj nápad. Obrátit se na nás můžeš také, pokud tě jen zajímá, jak to u nás chodí, nebo máš třeba trable se zkouškovým. Rádi ti pomůžeme.

Hodně zdraví a sil přeje spolek Matfyzák!


Mohlo by vás také zajímat:

Nový spolek propojí studentky Matfyzu
Fenomén Matfyzácký ples