Profinit je strategickým partnerem Matfyzu

Profinit je strategickým partnerem Matfyzu

Fakulta / článek

V polovině září proběhl slavnostní podpis smlouvy o partnerství mezi Matematicko-fyzikální fakultou a společností Profinit, významným českým tvůrcem zakázkového softwaru a IT integrátorem, který aktuálně pracuje pro více než 50 velkých klientů po celém světě. Partnerství tak přirozeně míří především na informatickou sekci MFF UK.

Zleva: Tomáš Pavlík, CEO Profinitu, a prof. Jan Kratochvíl, děkan MFF UK (foto: Svoboda)
Zleva: Tomáš Pavlík, CEO Profinitu, a prof. Jan Kratochvíl, děkan MFF UK (foto: Svoboda)

Spíše než o zcela nové partnerství však jde o formální ukotvení úspěšné spolupráce, která probíhá již od roku 2007. Prof. Jan Kratochvíl, děkan fakulty, při této příležitosti ocenil, že Profinit je jedna z firem, která má s vysokými školami velmi dobrou spolupráci a dlouhodobě do ní investuje nejen ve finančním slova smyslu. "Jsme velmi rádi, že dnešním podpisem konečně vstupuje formálně do partnerského programu Matfyzu společnost, se kterou úspěšně spolupracujeme již dlouhou řadu let. Tato spolupráce s Profinitem se tak stala modelovým příkladem pro celý náš partnerský program jako takový," dodal prof. Kratochvíl.

Pan Tomáš Pavlík, CEO Profinitu, během slavnostního podpisu mimo jiné také řekl: "V Profinitu opravdu nevidíme v univerzitách jen zdroj budoucích zaměstnanců. Na MFF UK, ale i na ČVUT a dalších školách, naši kolegové vyučují odborné předměty a přinášejí tak do škol horké novinky a praktické zkušenosti." Právě tyto hluboké zkušenosti z každodenní praxe, které není pro akademické pracovníky vždy snadné získat, jsou z pohledu fakulty na spolupráci s IT firmami to nejcennější.

V nadcházejícím zimním semestru bude na Matfyzu vyučován předmět Databázové systémy pro praxi, v letním semestru bude pokračovat již tradiční kurz Pokročilé aspekty softwarového inženýrství. Obsahovou náplň obou předmětů zajištují lektoři společnosti Profinit. Dále společnost Profinit spolupracuje s MFF UK na zadávání a vedení diplomových prací, řešení společných výzkumných projektů a sponsoringu vědeckých konferencí. Kromě toho všeho Profinit letos již pošesté vyhlašuje soutěž o nejlepší diplomovou práci v oboru informačních technologií IT SPY.

MFF UK a Profinit společně věří, že spolupráce elitních univerzit s elitními firmami je zásadní jak pro budoucnost vědy a výzkumu, zvyšování kvality českého školství, tak pro budoucnost našeho technologického průmyslu. Jsme odhodláni tuto spolupráci dále rozvíjet, abychom tím podpořili konkurenceschopnost naší země.

Související

článek na firemním blogu Profinitu

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.