Svatováclavská rotunda se otevírá veřejnosti

Svatováclavská rotunda se otevírá veřejnosti

Fakulta / pozvánka

Rotunda sv. Václava na Malé Straně se na Den české státnosti 28. září opět otevře veřejnosti. Komentované prohlídky raně středověké památky budou letos součástí oslav 70. výročí založení Matematicko-fyzikální fakulty UK.

V letošním roce si Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy připomíná 70. výročí svého založení. Otevření rotundy sv. Václava na Den české státnosti je součástí oslav tohoto výročí. V budově Matfyzu na Malé Straně bude v tento den umístěna příležitostná poštovní přepážka, kde bude možné získat speciální svatováclavské razítko na výroční pohlednici Matfyzu. Zájemci si navíc budou moci zakoupit i poštovní známku s motivem rotundy sv. Václava, kterou vydává Česká pošta.

Svatováclavskou rotundu bude možné navštívit v rámci komentovaných prohlídek 28. září 2022 v časovém rozmezí od 10:00 do 16:00. Z kapacitních důvodů je prohlídka možná pouze po předchozí registraci na níže uvedeném odkazu a v předem stanovený čas.

KAPACITA PROHLÍDEK BYLA JIŽ NAPLNĚNA

Konkrétní čas prohlídky bude každému přihlášenému upřesněn potvrzovacím e-mailem, který bude rozeslán 26. září 2022.

Registrace jsou otevřeny ode dneška do 23. září 12 h., nebo do naplnění kapacity. Vzhledem k enormnímu zájmu doporučujeme s přihlašováním neotálet a předem se omlouváme těm, na které se nedostane. Objekt budeme zpřístupňovat pravidelně také při dalších příležitostech.