MaSo Online zná vítěze

MaSo Online zná vítěze

Matematika / článek

Více než tisícovka žáků základních škol a studentů víceletých gymnázií se 12. listopadu utkala v matematické soutěži MaSo Online.

MaSo je týmová matematická soutěž pro žáky šestých až devátých tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Soutěž se tradičně koná dvakrát do roka v několika městech po celé České republice. Letos na podzim se však kvůli epidemii koronaviru přesunula do online prostoru.

Tříčlenné týmy soutěžily ve speciálním herním prostředí, kde na úvod dostaly čtveřici příkladů. Za každou správně vyřešenou úlohu pak obdržely jeden nový příklad a také šest akcí do doprovodné hry. V té bylo tentokrát cílem vytěžit prostřednictvím pohybu po společné herní mapě co nejvíce hektolitrů ropy. Pravidla doprovodné hry shrnuje video.

Do soutěže se zapojilo celkem 1178 účastníků v téměř 400 soutěžních týmech. Rekordní počet přihlášených překvapil nejen nás, ale naneštěstí i náš server, a tak nastaly technické potíže při zvládání tolika požadavků současně. Nakonec se však povedlo se s hlavními problémy popasovat a soutěž mohla proběhnout.

Za tým organizátorů děkujeme všem za účast, ale i za trpělivost při řešení jednotlivých problémů. Velké poděkování patří také firmě CZ.NIC, která do soutěže věnovala ceny.

Hlavní cenu obdrží tým Mensaci A z Mensa gymnázia. Vítězům gratulujeme!

Pokud vás soutěž zaujala a chtěli byste se o ní dovědět více, navštivte naše webové stránky nebo nám napište přímo na maso@mff.cuni.cz. Vítáme také nové členy do našeho organizátorského týmu, v případě zájmu se nám proto neváhejte ozvat.

Těšíme se na jarní MaSo, které proběhne 12. května 2021. Doufáme, že se sejdeme opět v hojném počtu.