Kasiopea se rozzáří už tuto sobotu

Kasiopea se rozzáří už tuto sobotu

Informatika / pozvánka

Už tuto sobotu 20. listopadu startuje sedmý ročník programátorské soutěže Kasiopea. Své dovednosti si v ní kromě zkušených programátorů mohou otestovat i úplní začátečníci.

Kasiopea je programátorská soutěž, která je určena zejména středoškolákům, zúčastnit se jí však mohou i mladší žáci bez praktické zkušenosti s programováním. Právě pro ně jsou na webu soutěže připraveny návody k základům soutěžního programování.

V domácím kole, které se uskuteční online a bude probíhat od 20. listopadu do 5. prosince, čeká soutěžící devět zajímavých programátorských úloh různé obtížnosti. Úlohy jsou tzv. open-data, tzn. že k jejich řešení je možné použít libovolný programovací jazyk.

Podobně jako v předchozích letech smí první dvě úlohy účastníci řešit se svými učiteli, kteří tak mohou pomoci žákům překonat počáteční technické problémy. V případě zájmu o zaslání zadání těchto úloh s předstihem se mohou učitelé ozvat na kasiopea@matfyz.cz.

Nejlepší účastníci domácího kola budou pozváni do finále, které se uskuteční v únoru příštího roku v Praze, pokud to epidemiologická situace dovolí. Na soutěžící budou ve finále čekat kromě další sady zapeklitých úloh také zajímavé přednášky a na ty nejlepší samozřejmě také široký výběr hodnotných cen.

Pokud vás soutěž zaujala, neváhejte se registrovat na kasiopea.matfyz.cz.