Fyziklání otestuje znalosti i sílu týmového ducha

Fyziklání otestuje znalosti i sílu týmového ducha

Fyzika / pozvánka

Zajímá tě fyzika, rád pracuješ v týmu a chceš svým vrstevníkům z celého světa ukázat, že ti to prostě pálí? Pak neváhej, sestav svůj vítězný tým a přihlas se do soutěže Fyziklání 2022!

Fyziklání 2022 je mezinárodní fyzikální soutěž organizovaná skupinou vysokoškolských studentů FYKOS na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. Je určena pro týmy středoškoláků se zájmem o přírodní vědy, především o fyziku. Pravidelně se jí účastní stovky domácích studentů, ale také středoškoláci ze Slovenska, Polska, Španělska a dalších evropských zemí, což soutěži dodává patřičnou prestiž. Posledního prezenčního ročníku se zúčastnilo bezmála 1000 soutěžících v 201 týmech. Minulý ročník – Fyziklání 2021 – se kvůli pandemii konal online, a tak se do něj mohlo zapojit ještě daleko více účastníků.

Tento rok se soutěž uskuteční již tradičně v Praze, a to dopoledne v pátek 11. 02. 2022. Studenti si tak opět užijí typickou atmosféru, napětí a získají neopakovatelné zážitky, které jsou s prezenčním Fyzikláním spojeny.

Při soutěži řeší účastníci široké spektrum fyzikálních úloh různé náročnosti a tématiky, které prověří jejich kritické myšlení, sílu týmového ducha a také znalosti fyziky a matematiky. Fyziklání potrvá jako obvykle tři hodiny.

Ale soutěží akce nekončí! Na účastníky a jejich pedagogy bude po jejím skončení čekat zajímavý víkendový program, jehož konkrétní podobu ještě upřesníme s ohledem na vývoj epidemiologické situace a na aktuální opatření. Večer po soutěži je plánovaný raut a během víkendu se účastníci mohou těšit na prohlídku Prahy, návštěvu pražské hvězdárny a planetária nebo na exkurzi do specializovaných fyzikálních laboratoří spojenou se zajímavými přednáškami.

Pokud tě tato akce zaujala a rád by ses jí zúčastnil, nezapomeň svůj tým zaregistrovat do 4. 2. 2021 na webu Fyziklání, kde se postupně dozvíš i další informace o průběhu a pravidlech soutěže či o víkendovém programu. Doufáme, že tento ročník bude minimálně tak dobrý jako ty minulé. Budeme se na vás těšit!