Blíží se další Fyziklání Online

Blíží se další Fyziklání Online

Fyzika / pozvánka

Baví vás fyzika nebo byste se o ní rádi něco dozvěděli? Napadlo vás někdy, jak funguje svět kolem vás a proč to tak je? Počítáte příklady na dobrou noc? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, pak jste ideálním adeptem na účast ve Fyziklání Online. Třináctý ročník populární fyzikální soutěže, kterou pořádají studenti Matfyzu, se uskuteční již 22. listopadu.

Fyziklání Online je mezinárodní internetová fyzikální soutěž pro pětičlenné týmy. O organizaci se stará skupina vysokoškolských studentů v rámci korespondenčního semináře FYKOS, který zastřešuje Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy. Soutěž je určená primárně pro žáky středních škol, kteří jsou rozděleni do kategorií podle ročníků (A, B a C), ale vyzkoušet si ji může kdokoliv v rámci kategorie Open. Fyziklání Online trvá celkově 3 hodiny a účast je zcela zdarma. V předchozím roce se zúčastnil rekordní počet 3766 soutěžících v 904 týmech z více jak 50 zemí celého světa.

Jak se přihlásit?

Stačí navštívit internetové stránky soutěže a zaregistrovat se. To je možné do 15:00 22. 11. 2023.

Jak probíhá Fyziklání Online?

Nejprve se přihlásíte přes stránky Fyziklání Online do herního systému, kde nadále pracujete. Každý tým dostane na začátku sedm úloh. Jakmile se vám podaří jednu z nich vyřešit, zadáte číselný výsledek do systému. Jestliže je výsledek správný, získáváte příslušný počet bodů a další příklad. Obtížnost se postupně zvyšuje. Používat můžete (až na pár výjimek) nejen tištěnou literaturu, ale i jakékoliv počítačové programy nebo internet. Je však zakázané komunikovat s ostatními týmy.

Pro více informací neváhejte navštívit náš web. Přijďte načerpat nové zkušenosti, vyhrát zajímavé ceny a hlavně si užít večer strávený řešením zajímavých příkladů. Budeme se na vás těšit.