Získejte studentský grant Univerzity Karlovy

Získejte studentský grant Univerzity Karlovy

Matematika / Fyzika / Informatika / Fakulta / článek

Začátkem akademického roku byla vyhlášena každoroční soutěž o studentský grant Univerzity Karlovy, do které se mohou hlásit studenti magisterských a doktorských programů. O co se jedná a jak v soutěži uspět? To se dozvíte příští týden na setkání s úspěšnými žadateli v oborech informatika, matematika i fyzika. Prozradí vám, co si promyslet před podáním žádosti, jak žádost psát a čeho se naopak vyvarovat.

Co je GA UK?

Grantová agentura Univerzity Karlovy (GA UK) funguje na univerzitě od roku 1993 a studentům poskytuje finanční podporu na řešení různých projektů v délce trvání jednoho až tří let. Takto je možné získat prostředky na řešení projektů pro magisterské a disertační práce nebo na účast na konferenci.

Přihlášky s návrhy grantů je prostřednictvím aplikace GA UK možné podávat od začátku října do 12. listopadu. V posledním kole soutěže bylo v rámci celé univerzity podáno 1 104 projektů, z čehož 33 % získalo finanční podporu.

Chci podat žádost, jak na to?

Nyní se nabízí otázka: Jak napsat úspěšnou žádost? Studentský spolek SIAM Student Chapter in Prague společně se SKASem pořádají setkání pro zájemce o grant. Kromě informací o soutěži budete mít možnost podívat se na úspěšné žádosti z minulých let.

Setkání připravují úspěšní žadatelé, se kterými se můžete hned na místě poradit a zeptat se jich na zkušenosti se správou vlastního grantu. Akce proběhnou v úterý 20. října (informatikamatematika) a ve středu 21. října (fyzika).

Nemůžeme vám zaručit, že po absolvování našich přednášek grant získáte, rozhodně však stojí za to si přípravu žádosti vyzkoušet. Těšíme se na vás a všem žadatelům držíme palce!

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.