Fakultní ples na jedničku

Fakultní ples na jedničku

Fakulta / reportáž

Do posledního dne nebylo jasné, zda se tradiční společenská akce Matfyzu letos vůbec uskuteční. A stihlo se to opravdu jen tak tak. Jak ale během svého projevu potvrdil děkan fakulty prof. Jan Kratochvíl, matfyzák je nejen chytrý a krásný, ale rovněž odolný. A proto se letošní ples mohl konat a dopadl výborně.

Ať už tomu chtěla náhoda nebo šťastná ruka pořadatelů při výběru data, letošní 26. reprezentační ples Matematicko-fyzikální fakulty UK, netrpělivě očekávaný studenty i absolventy, proběhl – stihl to jen pár dní před nařízeným rušením kulturních akcí, a stal se tak jedním z posledních plesů této sezóny. Jsme za to rádi, neboť se vydařil nad očekávání.

V 19.15 se před palácem Žofín začali scházet první nedočkavci, aby o patnáct minut později zaplnili taneční parket. Letos se úspěšně podařilo vyřešit problém fronty, a tak se všichni bez větších obtíží dostali dovnitř. Poté byl ples slavnostně zahájen úvodními slovy děkana prof. RNDr. Jana Kratochvíla, CSc., a podnáčelníka spolku Matfyzák, Miroslava Štochla.

Jako každý rok hrál i letos k tanci a poslechu ve Velkém sále Big Band Vladislava Brože, moderování se ujal Jiří Plamínek.

V Malém sále jste si mohli poslechnout kapelu Atarés nebo se prostřednictvím oblíbené taneční školičky vedené profesionálním tanečníkem – a bývalým matfyzákem – naučit tanec kizomba.

Program Rytířského sálu v letošním roce prošel obměnou a kromě již tradičního Humbuku se na parketu vystřídaly operní pěvkyně Marie Nocarová a kapely Chop it! a Prcotina.

Ale jako všechno hezké i ples musel letos skončit, a ačkoliv se návštěvníkům taneční parket opustit nechtělo, již krátce po druhé hodině ranní byl Žofín klidný a tichý a začal vyhlížet matfyzácký ples 2021. A my s ním.

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.