Barclays vstupuje do partnerského programu

Barclays vstupuje do partnerského programu

Informatika / článek

Do skupiny fakultních partnerů se minulý měsíc zařadila jedna z největších a nejstarších bankovních institucí na světě. Česká pobočka britské společnosti Barclays nabídne příležitost pro uplatnění především studentům IT oborů.

Přestože je Barclays v celosvětovém měřítku bankou, česká pobočka se v rámci korporace zabývá převážně nebankovními službami, z nichž nejdůležitější je vývoj informačních systémů a pokročilého softwaru, mimo jiné i pro finanční analytiku. Tomu odpovídá i zacílení budoucí spolupráce na studenty informatiky a na témata jejich bakalářských prací, diplomových prací a softwarových projektů.

V roce 2008 otevřela Barclays v Praze jedno ze svých technologických center. V současnosti zaměstnává česká pobočka více než čtyři stovky expertů, mezi nimiž často figurují absolventi Matfyzu. Ti totiž dokáží nabídnout mnohdy nový a neotřelý pohled na řešení problémů, čehož si zaměstnavatelé cení. Potvrzuje to i Estera Lukačovičová, která má nábor mladých absolventů pro technologické centrum v Praze na starosti: „Nebylo by možné dosáhnout excelentních úspěchů bez nadšených a talentovaných zaměstnanců, kteří pocházejí právě z řad absolventů MFF UK. Tito zaměstnanci dosahují těch největších technologických průlomů, proto nás těší, že můžeme s fakultou navázat spolupráci.“

Konkrétní témata studentských prací se teprve připravují, už teď je však jasné, že díky spolupráci budou moci posluchači Matfyzu již během studia proniknout do problémů motivovaných praxí velké bankovní instituce. „Chceme dát studentům šanci vyzkoušet si práci na reálných projektech, které mohou zlepšit životy milionů našich zákazníků, klientů i kolegů. Studenti získají neocenitelnou znalost v odvětví a zdokonalí se v technických dovednostech,“ dodává Lukačovičová.

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.