Schrödingerova snídaně v Kooperativě

Schrödingerova snídaně v Kooperativě

Fakulta / článek

V listopadu se okruh společností, které úzce spolupracují s Matfyzem, rozrostl o dalšího významného člena. Do partnerského programu vstoupila pojišťovna Kooperativa.

Nově uzavřená partnerská smlouva je přirozeným vyústěním dlouholetých dobrých vztahů, které fakulta s největší českou pojišťovnou má. V Kooperativě dosud našlo uplatnění několik desítek absolventů Matfyzu, řada z nich tu přitom začala pracovat již při studiu a postupně se vypracovala až na vedoucí pozice.

„Matfyzáci v Kooperativě pracují jako pojistní matematici, věnují se však také risk managementu nebo třeba data miningu. Studenti se učí od expertů, kteří se ve zmíněných oborech pohybují už mnoho let. Do budoucna bychom rádi tuto spolupráci ještě více rozšířili,“ uvedl dr. Martin Branda, koordinátor spolupráce Matfyzu a Kooperativy.

Noví partneři už mají za sebou první společnou akci. Minulou středu se zástupci Kooperativy sešli s posluchači matematických oborů na společné snídani. Během tříhodinového setkání si studenti udělali bližší představu o aplikacích matematiky v pojišťovnictví. Měli možnost pohovořit si například s Mgr. Tomáš Senftem, který do Kooperativy nastoupil jako student čtvrtého ročníku Matfyzu a nyní se věnuje finančnímu risk managementu.

Experti z Kooperativy by se do budoucna mohli zapojovat do výuky přímo na Matfyzu a podílet se na vedení studentských prací. „Partnerství považujeme za jedinečnou příležitost, jak akademickou sféru propojit více s praxí,“ dodal dr. Branda.

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.