Československo 38-89 bojuje o Steam Greenlight

Československo 38-89 bojuje o Steam Greenlight

Informatika / článek

Úspěšná počítačová hra Československo 38-89: Atentát, na jejímž vývoji se podíleli vědci z Matfyzu, míří pod novým názvem Attentat 1942 na světový trh. V současné chvíli je uvedena na stránkách Steam Greenlight, kde mohou hráči hlasovat pro její zařazení do služby Steam.

„Podpora hráčské komunity a zpětná vazba od hráčů je pro nás důležitá,“ říká Jakub Gemrot z Katedry softwaru a výuky informatiky MFF UK, který je vedoucím programátorem projektu.

Na základě připomínek od hráčů a testerů vývojářský tým hru před jejím uvedením na světový trh výrazně upravil. Oproti předešlé verzi hra obsahuje nové minihry a vylepšené herní mechaniky a nabízí vyšší kvalitu komiksů i videí.

Pod novým názvem Attentat 1942 vyjde v české, anglické, německé a ruské verzi v druhé polovině letošního roku pro Windows a Mac OS. Hráčům, kteří si koupili předchozí verzi, autoři nabídnou Attentat 1942 zdarma. Zisky z prodeje budou stejně jako u minulé verze využity na podporu vědy a výzkumu.

Podpořte hru na Steam Greenlight.

Kromě odborníků z Matfyzu se na vzniku interaktivní výukové simulace podíleli vědci z Filozofické fakulty UK a z Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky. Vývoj finančně podpořilo Ministerstvo kultury České republiky a Technologická agentura České republiky.


Mohlo by vás zajímat:

Československo 38–89: Herní debut 2015
Československo 38–89 je nejlepší výukovou hrou roku 2015
Interaktivní příběh z období protektorátu slaví další úspěch
Ve výukových hrách je budoucnost, říká vývojář

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.