Stolní tenis na Matfyzu

Stolní tenis na Matfyzu

Fakulta / článek

Ping-pong je v nabídce vyučovaných sportovních aktivit už dlouhou dobu. Výuka probíhá ve sportovním centru Hostivař v poměrně nové hale, ve které se hraje na čtyřech modrých stolech značky Stiga. Nově se pinčes hraje také v tělocvičně budovy Matfyzu v Karlíně, kde podmínky sice nejsou tak profesionální jako v Hostivaři, ale studenti oceňují, že se sportoviště a posluchárny nachází ve stejné budově.

Stolní tenis na Matfyzu (foto KTV MFF UK)
Stolní tenis na Matfyzu (foto KTV MFF UK)

Stolní tenis však na Matfyzu nepatří jen do standardní povinné nebo zájmové výuky. Oddíl stolního tenisu spadající pod Vysokoškolský sportovní klub Matfyzu byl založen před pěti lety a stále se rozrůstá. Při založení oddílu stáli naši studenti bratři Pathové, Ondřej Housar a učitel tělesné výchovy Jan Schwarzer.

V současné době hraje oddíl stolních tenisů dvě soutěže organizované Pražským svazem stolního tenisu, a to 5. a 6. třídu.Tréninky organizujeme dvakrát v týdnu, jednou v Hostivaři a jednou v Karlíně. Cíle pro letošní sezonu jsou jasné: udržet se v obou soutěžích, dosáhnout mírného nárůstu oddílové základny a zejména se ping-pongem pořádně bavit! Neformálním šéfem a duší týmu je v současnosti student Daniel Winter, který často organizuje pozápasové aktivity, které jsou důležité pro správné stmelení týmu.

Hráči se navíc účastní turnajů pořádaných katedrou tělesné výchovy. V pátek 27. listopadu 2015 se koná turnaj jednotlivců, na který vás tímto srdečně zveme. Dorazit mohou hráči všech výkonností.

Další možností, jak si v nejbližší době zasoutěžit v pinčesu, je také děkanský den.

Pro nejnovější zprávy nejen ze světa stolního tenisu sledujte webové stránky katedry tělesné výchovy MFF UK.

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.