Věda na UK: Medailonek Víta Šislera

Věda na UK: Medailonek Víta Šislera

Fakulta / video

Zázemí dr. Víta Šislera je sice spíše na Filozofické fakultě UK, přesto je ale propojen i s Matfyzem. Konkrétně prostřednictvím hry Československo 38-89, což je série výukových simulací, které žákům středních škol přibližují významné okamžiky českých a československých dějin unikátním způsobem. Vedle vývoje hry se dr. Šisler věnuje výuce oboru Studia nových médií a digitálním technologiím na Blízkém východě.

Vít Šisler v pořadu České televize (foto Československo 38-89)
Vít Šisler v pořadu České televize (foto Československo 38-89)

Mgr. Vít Šisler, Ph.D., (* 1978) vystudoval obor právo a právní věda na Právnické fakultě UK a arabistiku a dějiny a kulturu islámských zemí na Filozofické fakultě UK. Zastává funkci odborného asistenta na Ústavu informačních studií a knihovnictví a oboru Studia nových médií. Zaměřuje se zejména na informační a komunikační technologie na Blízkém východě, vztah islámu a nových médií a na výukové počítačové hry a simulace. V rámci Fulbrightova stipendia absolvoval pobyt na Northwestern University v Chicagu. Je editorem recenzovaného časopisu CyberOrient. Podílí se na výukové simulaci Československo 38-89, na jejíž tvorbě již téměř čtyři roky spolupracují Filozofická fakulta UK, Matematicko-fyzikální fakulta UK a Ústav pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky.


Mohlo by vás také zajímat:

Věda na UK: Matematik Jaroslav Nešetřil
Věda na UK: Astrofyzik prof. Jiří Bičák

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.