Pozvánka: Vědohraní 2015

Pozvánka: Vědohraní 2015

Fyzika / pozvánka

Brány trojského areálu se opět otevřou dětem. 28. května se zde bude konat matfyzácké Vědohraní, které každoročně láká malé i odrostlejší děti, aby se přišly podívat na zábavné vědecké pokusy.

Vědohraní je vlastně takovou netradiční hodinou fyziky, která se neodehrává ve třídě a je plná hravých a neobvyklých experimentů. Hrátek s roboty, statickou elektřinou nebo s kornoutem papíru, který ale dokáže rozehrát gramofonovou desku. Vědohraní ukazuje dětem a všem, kteří je doprovázejí, že hravost fyziky opravdu nezná mezí.

Kromě pokusů a show, které dětem na každodenních věcech jednoduše přibližují různé fyzikální jevy, na účastníky čekají i dva soutěžní okruhy. A aby si děti fyziku opravdu dobře osahaly, budou si moci vyrobit i drobné fyzikální hračky. Vědohraní má na svědomí Matfyz, stejně jako například Jeden s fyzikou, který navštěvují starší žáci základních a středních škol.



Ve videoukázce můžete nahlédnout, jaké pokusy a show mohli vidět návštěvníci loňských ročníků. Letos začínáme v 8:30 v budově Matfyzu v Troji, V Holešovičkách 2. Vezměte děti, rodiče, spolužáky a dobrou náladu a přijďte si pohrát s vědou.


Mohlo by vás také zajímat:

Vědohraní 2014

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.