Gymnazisté navštívili Matfyz

Gymnazisté navštívili Matfyz

Učitelství / fotogalerie / článek

Studenti gymnázia v Bílovci, které patří k fakultním školám MFF UK, se minulý čtvrtek podívali do matfyzáckých laboratoří a učeben.

V doprovodu ředitele gymnázia Mgr. Víta Schindlera studenti nejprve navštívili laboratoř pro magnetická studia. Tou je provedl doc. Pavel Javorský.

Katedru fyziky nízkých teplot jim představil doc. Miloš Rotter.

V interaktivní fyzikální laboratoři gymnazisté pod vedením doc. Zdeňka Drozda změřili rychlost světla, prohlédli si difrakci elektronů, prozkoumali spektra různých žárovek a podívali se na svět okolo sebe termokamerou.

Čím vším se zabývají na Katedře fyziky atmosféry, přítomným prozradil dr. Michal Belda.

Studenti měli také příležitost nahlédnout do výuky, navštívili například přednášku doc. Leoše Dvořáka věnovanou elektřině a magnetismu.

S možnostmi výzkumů pomocí oční kamery je seznámila dr. Martina Kekule. Sami studenti si pak pomocí kamery provedli krátký test a podívali se na své výsledky.

Na závěr exkurze studenti navštívili Ústav částicové a jaderné fyziky. Doc. Jiří Dolejší jim osvětlil práci jaderného fyzika a přidal i osobní pohled na to, čím si jej fyzika získala.

Všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu návštěvy studentů z Bílovce, děkuje

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.