Pozor, blíží se matematický Náboj

Pozor, blíží se matematický Náboj

Matematika / pozvánka

Další ročník mezinárodního matematického klání Náboj se blíží. Soutěž proběhne 23. března a registrovat se na ní můžete už dnes.

Náboj je legendární matematická soutěž pro pětičlenné týmy středoškoláků. Určena je všem, kteří mají rádi matematiku a chtějí si užít zábavné dopoledne. Soutěž proběhne 23. 3. v Top Hotelu v Praze na Chodově, a dále také v Opavě, Bratislavě, Košicích a dalších 12 evropských městech.

Registrace se otevírá už dnes 19. 2. S přihlašováním rozhodně neotálejte, míst je jen omezené množství!

Soutěž probíhá ve dvou kategoriích. V juniorské mezi sebou soupeří studenti nejvýše druhých ročníků středních škol, seniorská kategorie je otevřená středoškolským týmům libovolného věkového složení. Za každou školu se v každé kategorii může účastnit pouze jeden tým.

Na začátku soutěže obdrží každý tým zadání šesti příkladů. Záleží jen na soutěžících, jak si úlohy rozdělí a v jakém pořadí je budou řešit. Jakmile tým jeden z příkladů správně vyřeší, získá zadání dalšího. Vyhrává ten tým, který má na konci časového limitu nejvíce správně vyřešených úloh. Na nejlepší soutěžící čekají lákavé ceny, v minulých ročnících mezi ně patřil třeba kvadroptér, zážitkové létání ve vzduchovém tunelu nebo výlet na čtyřkolkách.

Podrobná pravidla soutěže najdete na stránkách naboj.org.

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.