Prožijte týden s informatikou a naučte se programovat

Prožijte týden s informatikou a naučte se programovat

Informatika / pozvánka

Jste středoškoláci a baví vás informatika či matematika? Zajímá vás, jaké je studium informatiky na Matfyzu? Chcete se naučit řešit algoritmické a logické úlohy? Pokud ano, přihlaste se na jarní soustředění Korespondenčního semináře z programování (KSP). Nudit se na něm rozhodně nebudete a dozvíte se mnoho zajímavého.

Jarní soustředění KSP (foto: KSP)
Jarní soustředění KSP (foto: KSP)

Už 29. rokem připravují organizátoři KSP úlohy pro středoškoláky, které se týkají různých oblastí informatiky. Studenti mají několik týdnů na to, aby vymysleli jejich řešení a elektronickou poštou je zaslali organizátorům. Ti je opraví a spolu se vzorovým řešením a výsledkovou listinou odešlou zpět řešitelům. Znalosti nabyté řešením úloh studenti využijí nejen v prvním ročníku Matfyzu, ale třeba také v různých informatických soutěžích.

Soustředění, které KSP pořádá každoročně na jaře, je určeno začátečníkům. Během odborného programu rychle proniknete do základních algoritmů a datových struktur a také si vyzkoušíte řešení úloh. Není třeba umět programovat, základy vás rádi naučíme! Na pořadu dne je také neodborný program, často s matematickou nebo informatickou tematikou.

Zaujali jsme vás? Podívejte se na náš webový leták, kde se dozvíte podrobnosti (včetně informace, jak se přihlásit). Přihlašovat se můžete do 5. 4. 2017.


Mohlo by vás zajímat:

Korespondenční semináře: 35 let a tisíce řešitelů

Tento článek jsme automaticky naimportovali z předchozího redakčního systému. Pokud se v něm něco pokazilo, dejte nám prosím vědět.